Nieuws

Op deze pagina vindt je nieuws via links naar websites met interessante artikelen en opinies over (project) management, IT ontwikkeling en trends die van belang zijn voor de IT veranderingen in uw bedrijf of organisatie.

Sommige artikelen worden uitgelicht en voorzien van commentaar of opinies van medewerkers van Transform-IT.

 • Legacy IT infrastructuur opruimen noodzakelijk

  "Digitale informatietechnologie zorgt voor continue verandering"

  "Platformeconomie ontregelt bestaande economie nog meer"

  Twee uitspraken in het interessante artikel van Sander Duivestein op Frankwatching.

  Nieuwe technologie vormt de basis voor economische golfbewegingen. Mobiliteit was er zo een. We zitten nu in de vijfde golfbeweging die als basis de informatietechnologie heeft. Het internet vormt de infrastructuur die nog maar in de kinderschoenen staat. Ook al proberen we het: ontwikkelingen als Uber, Airbnb (om maar een paar bekende te noemen) zijn niet te stoppen.

  Om deze ontwikkelingen te kunnen volgen moeten de bestaande bedrijven volgen. Duivenstein citeert Shirky: “Bedrijven proberen het probleem in stand te houden waarvoor ze zelf ooit de oplossing waren".

  Om te volgen is de aanpassing van hun informatietechnologie (software, data en hardware) noodzakelijk. Aansluiten bij de ontwikkeling naar de 'platformeconomie' kan alleen door het opruimen van wat heet 'legacy'. Het wort nu echt tijd ........

 • Simpler IT for more Agile Government

  Simpler IT for more Agile Government

  Compleet eens met deze titel! 

  "Hoe simpeler de IT infrastructuur van de overheid, hoe beter" is de conclusie van een lezenswaardig whitepaper. Het whitepaper beschrijft de 3 trends die minder investeren in de IT infrastructuur nodig maakt en de operationele, jaarlijkse kosten enorm verlagen. Trends (kort):

  1. Meer virtulaisatie en cloud
  2. Private cloud en IAAS
  3. Iedere applicatie overal en op elk apparaat

  Trends die niet alleen voor de overheid gelden trouwens. En zeker waar natuurlijk.

  De vraag is: Hoe kom ik van van de bestaande situatie naar die nieuwe situatie?

  De bestaande 'legacy' situatie zit vaak behoorlijk in de weg. Niet goed aanpakken betekent het nog groter maken van het legacy probleem. Laat staan dat de investeringen en operationele kosten verlaagd worden!

Contactgegevens

Transform-IT
Bremstraat 120A
4711 CK Sint-Willebrord

T. +31 (0)88 - 1009400
E. info@transform-it.nl